Стара Загора п.к 6000
ул. „Ген.Столетов“ N 183 /в сградата на ПГМТТ „Н.Й.Вапцаров“/
тел/факс: 042/264188

ПРОВЕДЕНИ СРЕЩИ ПО ПРОЕКТ "ГЛАС ЗА ВСЯКО ДЕТЕ" 2 на Уницеф

На 24.01.2024 г. и 20.03.2024 г. бяха проведени срещи по проект "Глас за всяко дете"2-Уницеф, дейност 1.2 "Създаване и поддържане на областна професионална общност от специалисти за въвеждане на ДАК при деца с комуникативни нужди".

Участниците са педагогически специалисти, част от ЕПЛР в училища и детски градини, ЦСРИ, ЦСОП, РЦПППО-Стара Загора.

Тема на срещите: Обсъждане на споделени практики и опит от въвеждане и прилагане на средства за ДАК при деца и ученици с комуникативни нужди, трудности при включване на родителите в процеса.

Основно внимание беше отделено на възможностите за обсъждане, споделяне, обратна връзка, въпросите, които да се използват.

Бяха споделени и обсъдени предизвикателства и трудности, свързани с прилагането на ДАК при децата и учениците с комуникативни нужди, как се осъществява оценката за ДАК, как се включва семейството в процеса и останалите комуникационни партньори.

Основен акцент е включването на родителите като партньор в комуникацията от една страна и в процеса на прилагане на средствата за ДАК от друга страна. Бяха обсъдени възможни решения в тази връзка - обучения, тренинги, групи за взаимопомощ между родителите на децата по проблемите на ДАК от консултант по ДАК от националния екип.

Следващата среща е планирана да се проведе в периода април - май, 2024 год.